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     August 30, 1957     (OPINION) 
 
     CRIMES 
 
     RE:  Checks - No Funds - Notice 
 
     This is in reply to your request for an opinion in regard to the 
     interpretation of Chapter 99 of the 1957 Session Laws. 
 
     The present statute provides in so far as here directly applicable: 
 
           * * * The issuance of a check, draft, or order, payment of 
           which is refused by the drawee, shall be prima facie evidence 
           of intent to defraud and of knowledge of insufficient funds in 
           or credit with such drawee, unless within ten days from the 
           receipt of written notice of dishonor, the issuer shall have 
           deposited with the drawee, or paid or tendered to the payee 
           sufficient money to pay such instrument in full.* * *" 
 
     It is our opinion that this provision of the statute was intended to 
     and does have the effect of providing a method for the proving of a 
     prima facie case as to the intent of the drawer of the instrument, 
     but does not necessarily add a new element to the crime.  (See: 
     State v. Puckett, 127 Miss. 415, 90 So. 113, McBride v. State, 141 
     Miss. 186, 104 So. 454, Coo v. Commonwealth, 178 Va. 251, 16 
     S.E.2d.635).  The elements of the crime would appear under the 
     present amendment of the statute to be those set out in the first 
     sentence of the statute, as follows: 
 
           Every person, firm or corporation who shall issue any check 
           draft or order upon any bank or other depository, for the 
           payment of money, not having an account with such bank or other 
           depository, or knowing at the time of such issuance that there 
           are not sufficient funds in or credit with such bank or other 
           depository for the payment in full upon presentation of such 
           instrument shall be punished by a fine of not more than one 
           hundred dollars, or by imprisonment in the county jail for not 
           more than thirty days, or by both such fine and 
           imprisonment.* * *" 
 
     It is thus our conclusion that it is not essential that the notice of 
     dishonor specified in the statute be sent prior to issuance of the 
     warrant, assuming, of course, that existence of other evidence 
     sufficient to prove the necessary intent and knowledge. 
 
     LESLIE R. BURGUM 
 
     Attorney General 


