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     February 25, 1957     (OPINION) 
 
     TAXATION 
 
     RE:  Personal Property - Foreign Contractor's Equipment 
 
     This is in reply to your letter of January 25, 1957, asking for an 
     opinion from this office on the question of whether privately owned 
     property, including equipment of resident and nonresident 
     contractors, can be assessed and subjected to property taxes if 
     located on and used on the air base land west of Grand Forks city, 
     which land is owned by the federal governmental. 
 
     Unless otherwise expressly provided by law, all personal property in 
     this state is subject to taxation (section 57-0203, N.D.R.C. 1943) 
     according to its value on April first (section 57-02111(2), N.D.R.C. 
     1943) if it is in this state on April first (Gaar, Scott and Co. v. 
     Sorum, 11 N.D. 164, 90 N.W. 99). 
 
     51 Am. Jur. 294, section 238, states in general that privately owned 
     property on federally owned land is subject to taxation by a state if 
     "not held or used as an incident of military service, within a 
     military reservation which has neither been excepted from the 
     jurisdiction of the state in which it lies at the time of her 
     admission, nor established on lands purchased therefor with the 
     consent of her legislature."  See Surplus Trading Co. v. Cook, 281 
     U.S. 647, 651, 74 L. Ed. 1091, 50 S.C. 455, 456.  See also Nikis v. 
     Commonwealth of Virginia, 131 S.E. 236, 46 A.L.R. 219, and 84 C.J.S. 
     pages 62-64. 
 
     Nothing has been found in our legislative acts to show that the land 
     on which this personal property is located was purchased by the 
     federal government with the consent of our state legislature 
     (article 1, section 8, clause 17 of the United States Constitution) 
     nor that consent of the legislature was thereafter obtained by the 
     President as authorized by 4 U.S.C.A. Section 103. 
 
     Nor can we find anything to indicate that ownership or use of this 
     personal property by the construction contractors is such that it can 
     be regarded as held or used as an incident to military service within 
     the meaning of the United States Supreme Court's statement in Surplus 
     Trading Co. v. Cook, already cited. 
 
     It is therefore my opinion that, considering the North Dakota 
     statutes cited and the apparent lack of exclusive jurisdiction by 
     Congress over the land on which this personal property is located, 
     the township assessors can and should assess this personal property 
     owned by the contractors if it is in the state on April first. 
 
     LESLIE R. BURGUM 
 
     Attorney General 


