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     May 22, 1956     (OPINION) 
 
     MUNICIPAL IMPROVEMENTS 
 
     RE:  Financing 
 
     This is in reply to your letter of May 11, 1956, requesting an 
     opinion of this office in regard to financing a part of the cost of 
     sewer, water, or parking lot municipal improvements by a pledge of 
     service charges. 
 
     You refer us specifically to chapter 286 of the 1951 Session Laws 
     (section 40-2216 of the 1953 Supplement to the North Dakota Revised 
     Code of 1943) and ask in connection therewith whether it is mandatory 
     to state in the Resolution of Necessity the fact that the 
     municipality intends to pay a portion of the cost by means of service 
     charges for the use of the improvement. 
 
     The only authority we find generally for the pledging service charge 
     revenues to the payment of cost of improvements is the revenue bond 
     law (which is clearly inapplicable to the question presented) and the 
     statute you cite. 
 
     This statute provides in part:  "A municipality constructing a sewer 
     or water improvement or a parking lot under the special assessment 
     method may resolve in the resolution required by section 40-2215 that 
     a portion of the cost of the improvement shall be raised by service 
     charges for the use of the improvement.  If the municipality so 
     resolves, it may determine, in its resolutions, ordinances, and other 
     proceedings relating to the levying of special assessments and the 
     issuing of warrants to pay the cost of such improvement, the portion 
     of such cost to be assessed specially against any property specially 
     benefited and cause to be assessed only the portion so determined.* 
     *" 
 
     The statute then provides the procedure for the pledge of revenue. 
     Taking the statute at face value it would appear to grant the power 
     to so pledge such revenues only upon fulfillment of the condition of 
     making such provision in the resolution of necessity.  It is 
     therefore our opinion that if the Resolution of Necessity adopted 
     with reference to the issue fails to state that a portion of the cost 
     shall be raised by service charges, such municipality cannot so 
     pledge service charge revenues. 
 
     LESLIE R. BURGUM 
 
     Attorney General 


