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     May 14, 1952     (OPINION) 
 
     SOIL CONSERVATION 
 
     RE:  May Commissioners Make a Second Levy for Drainage 
 
     Your letter under date of May 10, 1952, addressed to Attorney General 
     Elmo Christianson, with reference to the construction of sec. 61-2145 
     of the 1949 Supplement to the 1943 Revised Code has been referred by 
     him to me, as Special Assistant Attorney General for the State Water 
     Conservation Commission, for consideration and reply.  In your letter 
     to the Attorney General you say: 
 
           "Certain property owners in a drainage district petitioned the 
           Board of County Commissioners to clean out and repair the 
           drain.  Sufficient property owners signed the petition to 
           comply with the statute and the Commissioners levied the 
           maximum assessment permitted.  The maximum levy, however, did 
           not produce sufficient revenue to defray the cost of cleaning 
           out and repairing said drain and the question arises whether or 
           not under section 61-21425 the Commissioners can make a second 
           maximum levy. . . " 
 
     Under the provisions of section 61-21421 of the 1949 Supplement to 
     the Revised Code it is the mandatory duty of a Board of County 
     Commissioners to keep county drains "open and in good repair" subject 
     to the limitations imposed under section 61-21425 and section 
     61-21426 of said Supplement. 
 
     Under the provisions of sec. 61-21425 a board of county commissioners 
     may levy in any year for cleaning out and repairing a drain "not to 
     exceed fifty cents per acre on any lands in the drainage district" 
     and "in case the maximum levy of fifty cents per acre for any year 
     will not produce an amount sufficient to cover the cost of cleaning 
     out and repairing such drain, the board may accumulate a fund in an 
     amount not exceeding the sum produced by such maximum permissible 
     levy for one year". 
 
     The language of sec. 61-21425 of the 1949 Supplement may be somewhat 
     confusing but, in my opinion, the meaning and intent thereof, are 
     quite clear.  Under sec. 61-21425 a board of county commissioners has 
     the authority to make the levy specified therein without being 
     petitioned to do so by owners of land within a drainage district. 
 
     It is my opinion that it is the intent of sec. 61-21425 of the 1949 
     Supplement that a board of county commissioners shall, as nearly as 
     circumstances will permit, first determine the cost of cleaning out 
     and repairing a drain.  If the estimated cost does not exceed an 
     amount produced by the maximum levy permissible under said section, 
     such drain may be cleaned out and repaired.  But if the probable cost 
     exceeds the amount produced by such maximum levy then the amount 
     realized from such levy may be accumulated, a similar levy made the 
     following year and the amount produced by such levy together with 



     amount accumulated may be expended for cleaning and repairing the 
     drain. 
 
     It is my opinion that it was the intention of the legislature that 
     not more than fifty cents per acre shall be levied in any year by a 
     board of county commissioners for cleaning out and repairing a drain 
     unless petitioned by the owners of lands subject to assessment for 
     ten per cent or more of the cost of cleaning and repairing as 
     provided in sec. 61-21426 of the 1949 Supplement.  In other words, if 
     a levy of more than fifty cents per acre in any year is needed to 
     produce sufficient funds to meet the cost of cleaning and repairing a 
     drain a board of county commissioners must be petitioned as provided 
     in said sec. 61-21426 and the hearing and notice thereof therein 
     prescribed, and procedure therein required must be strictly followed. 
     And if after the hearing, required under said section, the owners of 
     lands which will be subject to assessment for 51 per cent or more of 
     the cost of cleaning and repairing have signed "the original 
     petition" the county board may then levy the amount required to cover 
     such cost. 
 
     It has been suggested that a board of county commissioners may levy 
     the maximum amount permitted under sec. 61-21425 of the 1949 
     Supplement each year and clean out and repair a drain on a so-called 
     installment basis.  If this procedure is legally permissible a county 
     board may clean and repair in any year as must of a drain as the 
     maximum levy authorized under sec. 61-21425 will allow and continue 
     to make such levy each year thereafter until the work of cleaning and 
     repairing is completed.  If this procedure is legally permissible the 
     work of cleaning and repairing a drain would require several 
     contracts and cleaning and repairing might extend over several years. 
     The legality of this procedure is, in my opinion, doubtful. 
 
     In your letter to the Attorney General you also say "There has been 
     some difference of opinion as to whether or not any such levy above 
     referred to may be used as the basis for the issuance of certificates 
     of indebtedness after such tax has been voted by the board of 
     commissioners and certified to the auditor". 
 
     It will be noted that sec. 21-0201 of the Revised Code does not 
     definitely confer the power to issue certificate of indebtedness on 
     the basis of assessments levied for cleaning and repairing a drain. 
     If such authority exists it must be reasonably implied.  Certificates 
     of indebtedness may be issued by the public corporations mentioned in 
     sec. 21-0202 on the basis of general taxes which have been levied. 
     Whether the term "uncollected taxes" as defined in section 21-0201 of 
     the Revised Code includes special assessments levied for drainage 
     purposes is, in my opinion, very questionable.  Sec. 21-0201 provides 
     that "a certificate of indebtedness shall be the general obligation 
     of the issuing taxing district".  In my opinion the term "taxing 
     district" generally refers to a municipal or quasimunicipal 
     corporation authorized to levy general taxes.  However, I do not 
     pretend to predict what the Supreme Court might hold in this regard. 
     The safest course to follow is to issue special assessment warrants 
     instead of certificates of indebtedness. 
 
     ELMO T. CHRISTIANSON 
 



     Attorney General 


