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     November 3, 1945     (OPINION) 
 
     DRAINAGE 
 
     RE:  Petition - Discontinuance 
 
     Your letter of October 31st to this office has been received. 
 
     With reference to section 61-2115, it is the opinion of this office 
     that the petition of a majority of the landholders referred to in 
     section 61-2115 for the discontinuance of proceedings for the 
     establishment of the drain may be filed at any time prior to the 
     completion of the drain.  The landowners would hardly be fully 
     informed as to the cost of the drain, and therefore, the desirability 
     of discontinuing proceedings until after the hearing provided in 
     section 61-2114 is had.  Interested landowners at that meeting may 
     find that the cost is going to exceed the benefits, and it would 
     hardly be possible for the preparation and presentation of a petition 
     to discontinue to be secured and filed at such hearing. 
 
     It is therefore our opinion that the landowners, being informed at 
     this meeting of the probable cost, may then and after such hearing 
     prepare and present the petition for discontinuance.  It is our 
     opinion that the separation of section 61-2115 from its original 
     context as a part of section 61-2114 does not in any manner change 
     its constructions. 
 
     With reference to the right of appeal, it is our opinion that the 
     only appeal provided for by the statute is "from the order of the 
     board establishing the drain."  This rather clearly would not 
     authorize an appeal from any other order.  However, an appeal might 
     lie from other orders of the board of drainage commissioners under 
     the provisions of  chapter 240 of the Laws of 1941, found in the 
     Revised Code as chapter 28-32.  Subsection 1 of section 2486, as 
     amended by chapter 14 of the Laws of 1944 provides action by the 
     board of county commissioners upon presentation of a petition signed 
     by property owners liable for ten percent of the cost of repairs. 
     Upon presentation of such petition to the commissioners, they call a 
     meeting for hearing upon the petition.  It is our opinion that the 
     hearing provided by subsection 2 is for the purpose of discussing the 
     proposed improvement and repairs and the probable cost and all other 
     pertinent information referring to the proposed repair of the drain. 
 
     There is nothing in this subsection indicating that the board shall 
     at such hearing determine the validity of the signature on the 
     petition.  They must have done that prior to the calling of the 
     hearing.  It is our opinion that at the meeting called under the 
     provisions of subsection 1 and held under the provisions of 
     subsection 2, and after all of the landowners present have learned 
     the details of the proposition, "signers under such petition shall 
     have the right to withdraw their names.  Other owners of property 
     within the drain district shall at that have the right to add their 
     names to such petition, at the time of the hearing or within twenty 
     days thereafter, if they so desire."  The petition referred to in 



     subsection 2 clearly is the petition mentioned in subsection 1. 
 
     Under subsection 3, nothing can be done until 20 days after such 
     hearing.  This period clearly in our opinion is given to enable 
     original signers of the petition to withdraw, and others to add their 
     names, or for the preparation of an entirely new petition for the 
     repair of the drain.  If, after the 20 days, the original petition or 
     the new petition contains the signatures of property owners owning 
     property which is liable for 51 percent or more of the cost of such 
     repairs or improvement, the board shall proceed with the repairs or 
     improvement.  If at the end of 20 days such original petition or many 
     petition before the board does not contain the names of landowners 
     liable for 51 percent of the improvements, then nothing further shall 
     be done for at least one year. 
 
     It is not absolutely clear whether it is the intent of these 
     subsections 1, 2, and 3, that the petition upon which the board 
     finally acts is the original petition after the right to withdraw 
     signatures or add signatures thereto has been exercised, as provided 
     in subsection 2, or if it is the intent that an entirely new petition 
     be presented.  It is our opinion that if after 20 days from the date 
     of hearing and after the right to withdraw or add signatures has been 
     exercised the petition in its final form is signed by the necessary 
     51 percent, the board must go ahead with the repairs.  Further, if an 
     entirely new petition has been prepared and contains the necessary 
     51 percent signatures, then the board may go ahead, but if after the 
     20 days have elapsed there is no petition before the board signed by 
     the necessary 51 percent, then all proceedings shall be abandoned for 
     at least one year. 
 
     When Mr. Johnson gave me your letter of October thirty-first, he told 
     me that Mr. Vernon Johnson of your city had called him regarding the 
     matter contained in your letter, explaining that you were both 
     interested in receiving our opinion in time so you would have it for 
     a meeting on Tuesday.  If I understood correctly, Mr. Vernon Johnson 
     told the attorney general that you were not in accord with the 
     opinions of Mr. Acker, written you on October ninth and October 
     fifteenth.  We have checked these again and this office is in full 
     accord with these opinions. 
 
     You will note that in section 61-2110, providing for the petition for 
     construction of a drain, that where the leading purpose of the 
     proposed drain is to benefit the health, convenience and welfare of 
     the people of any city or village, the petition shall be signed by 
     citizens and not by the officers of the city or village.  As stated 
     in Mr. Acker's opinions, we can see no situation in which the 
     township could be affected, and if it were, we cannot agree that the 
     township officers could sign for the township. 
 
     NELS G. JOHNSON 
 
     Attorney General 


