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     March 21, 1968     (OPINION) 
 
     Mr. Dale H. Jensen 
 
     State's Attorney 
 
     Burleigh County 
 
     RE:  Townships - Annual Meetings - Failure to Hold 
 
     This is in response to your letter in which you call attention to the 
     fact that the annual township meetings were to be held on March 19, 
     1968, however, because of inclement weather it is possible that some 
     townships were not able to hold their annual township meeting.  You 
     then ask for an opinion as to the procedure to be followed by the 
     townships which did not hold annual meetings in bringing about the 
     holding of an annual meeting. 
 
     Section 58-04-19 of the North Dakota Century Code would seem to 
     apply.  This section provides as follows: 
 
           "SPECIAL MEETING WHEN OFFICERS NOT ELECTED AT ANNUAL MEETING. 
           If a township meeting is not held for the purpose of organizing 
           and electing its officers at the time fixed by law for holding 
           the annual township meeting, a special township meeting for 
           that purpose shall be called by the township clerk.  If notice 
           of such meeting is not given by the clerk within ten days, any 
           three electors of the township may call such meeting.  Notices 
           setting forth the time, place, and object of the meeting shall 
           be posted in the three most public places in the township, at 
           least five days prior to the meeting.  The electors, when 
           assembled by virtue of such notice, shall possess all the 
           powers conferred upon electors at the regular annual township 
           meeting." 
 
     It is observed that the township clerk can call a meeting within 
     ten (10) days by posting a notice setting forth the time and place of 
     the meeting and purpose, in three (3) most public places in the 
     township, at least five (5) days prior to the date designated for the 
     meeting. 
 
     If the township clerk does not call or give notice of such meeting 
     within ten (10) days from March 19, 1968, any three (3) electors of 
     the township may call such meetings by giving notice, stating the 
     time, place, and object of the meeting, and by posting same in three 
     (3) public places in the township.  Such notice, however, must be 
     posted five (5) days before the meeting. 
 
     HELGI JOHANNESON 
 
     Attorney General 


